Project title Project short Start date End date Description of project
Karst agritourism AGROTUR 10/01/2011 11/30/2014 The Agrotur project will provide the Karst region with a common new brand built around the slogan “Karst, a destination ...
Enhancing quality of PPP spray and reducing drift using anti-drift noozles and other spray equipment DRIFT 07/01/2014 06/01/2016 To evaluate spraying equipment used in Slovenia and to recommend alternative techniques including new developments ...
European Fruit Research Institute Network, Fruit thinning working group EUFRIN, WG Fruit Thinning 01/01/1994 Ongoing Testing new growth regulators, especially fruit thinning agents and their combinations to provide high fruit quality ...
Restoring optimal Soil functionality in degraded areas within organic Vineyards ReSolVe 03/01/2015 02/28/2018 Soil erosion and improper land preparation methods present a problem in organic vineyards, where externally introduced ...
Antagonistic potential of fungi of the order Capnodiales causing sooty blotch and fly speck on apples ARRS Young researcher programme, 1000-09-310214 10/01/2009 Ongoing Fruit colonizing but not fruit destructive sooty blotch and fly speck fungi are slow growing in culture. Different species ...
Integration of plant resistance, cropping practices, and biocontrol agents for enhancing disease management, yield efficiency, and biodiversity in organic European vineyards Vineman.org 01/01/2012 12/31/2014 VineMan.org Project aimed at designing, developing, and testing innovative cropping systems for organic vineyards ...
Pesticide Use-and-risk Reduction in European farming systems with Integrated Pest Management PURE 03/01/2011 02/28/2015 To meet both the worldwide demand for food security and new environmental needs, agriculture must increase food production ...
CropSustaIn – scientific exchange CropSustaIn (scientific exchange) 09/01/2012 03/31/2016
CropSustaIn – scientific exchange CropSustaIn (scientific exchange) 09/01/2012 03/31/2016 The need for sustainable, however, also sufficiently high agricultural production is primarily a scientific challenge ...
DIVERSITY OF LOCAL PIG BREEDS AND PRODUCTION SYSTEMS FOR HIGH QUALITY TRADITIONAL PRODUCTS AND SUSTAINABLE PORK CHAINS TREASURE 04/01/2015 03/31/2019 Research and development activities are proposed for the benefit of sustainable pork chains based on European local pig ...
Raising entire males or immunocastration? Research of measures for boar taint reduction and emerging problems of product quality L4-5521 08/01/2013 07/31/2016 Surgical castration of piglets is a routine practice in pig production used as a preventive measure to avoid boar taint, ...
Immunocastration as a way to prevent boar taint: effect on growth, body composition and meat quality ARRS Young researcher programme & bilateral cooperation SI-FR 11/01/2010 04/30/2015 Male pigs destined for fattening are routinely castrated surgically in order to prevent boar taint, an unpleasant off-flavour ...

Strinjam se z uporabo piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije