Karst agritourism

Project short AGROTUR
Cooperation programme Interreg Slovenija-Italija 2007-2013
Cooperation programme short Interreg Slovenija-Italija 2007-2013
Project partners Kmetijski inštitut Slovenije, Agricultural Institute of Slovenia - Department of Fruit Growing, Viticulture and Oenology
Università degli Studi di Trieste - Università degli Studi di Trieste
Kmetijski inštitut Slovenije, Agricultural Institute of Slovenia - Central Laboratories
Università degli Studi di Udine - Dipartimento di Scienze Agrarie ed Ambientali
Univerza v Novi Gorici - Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo
Kmetijski inštitut Slovenije, Agricultural Institute of Slovenia - Animal Production Department
Start date 10/01/2011
End date 11/30/2014
Project web page www.agrotur.si
Contact person Klemen Lisjak
Worked on the project Klemen Lisjak
Dejan Bavčar
Andreja Vanzo
Helena Baša
Vida Žnidaršič
Marjeta Čandek
Sabina Passamonti
Paolo Sivilotti
Lorena Butinar
Elisa Petrussa
Scientific theme Karst region, improving wine Teran, dried ham Kraski Prsut, environment, promotion
Description of project The Agrotur project will provide the Karst region with a common new brand built around the slogan “Karst, a destination for indigenous products”. Using a comprehensive approach, we wish to improve the quality and market visibility of Teran wine and Kraški pršut (dry-cured ham from the Karst region), product synonymous with the region. At the same time, we wish to decrease the negative consequences of intensive agriculture on the environment. To this purpose, we will strengthen the existing scientific cooperation and networking between research institutions on both sides of the border. This will facilitate the future transfer of knowledge, both horizontally (between research institutions themselves) as well as vertically (by raising the awareness of end users, namely the local population). Another goal of the project is to connect cross-border providers of accommodations into a diffuse hotel network that will feature an offer of indigenous products. The project is an interdisciplinary endeavour with the aim of improving the wellbeing and economic success of the local population. In addition to entrepreneurship, it focuses on social, environmental and cultural relations in accordance with the strategies for the development of Slovenia and Italy and the Lisbon Strategy.
Project output BAŠA ČESNIK, Helena, VELIKONJA BOLTA, Špela, LISJAK, Klemen. 2015. Plant protection product residues in red grapes and Teran PTP wine. Food additives & contaminants. Part B, Surveillance 8(2): 113-122. http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/19393210.2012.727474, doi: 10.1080/19393210.2014.1002816.
BAŠA ČESNIK, Helena, BAVČAR, Dejan, LISJAK, Klemen. 2015. Volatile profile of wine Teran PTP. Acta agriculturae Slovenica 105(1): 5-14. http://aas.bf.uni-lj.si, doi: 10.14720/aas.2015.105.1.01.
LISJAK, Klemen (urednik), BUTINAR, Lorena (urednik). Kraško okolje : zbornik prispevkov simpozija = Ambiente carsico : atti del congresso - pubblicazioni scientifiche. Nova Gorica: Univerza, 2014. 132 str., ilustr. ISBN 978-961-6311-88-5.
LISJAK, Klemen (urednik). Tradicionalni kraški pridelki in produkti - raziskave za izboljšanje njihove kakovostI : zbornik prispevkov simpozija = Prodotti tradizionali del Carso - la ricerca al servizio della qualitá : atti del congresso - pubblicazioni scientifiche. Trst [i. e.] Ljubljana: Kmetijski inštitut Slovenije, 2014. 224 str., ilustr. ISBN 978-961-6505-83-3.
LISJAK, Klemen (urednik). Bioaktivne spojine terana : zbornik prispevkov simpozija = Le sostanze bioattive del terrano : atti del congresso - pubblicazioni scientifiche. Ljubljana: Kmetijski inštitut Slovenije, 2012. 159 str., ilustr. ISBN 978-961-6505-62-8.
Back

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije