European Fruit Research Institute Network, Fruit thinning working group

Project short EUFRIN, WG Fruit Thinning
Cooperation programme EUFRIN - European Fruit Research Institute Network
Cooperation programme short EUFRIN - European Fruit Research Institute Network
Project partners Versuchsstation Obst und Weinbau Haidegg - Obst und Weinbau
University of Life Science - Department of Pomology
Universita di Bologna - Dipartimento Colture Arboree
Research Institute of Pomology and Floriculture - Research Institute of Pomology and Floriculture
Research Centre for Agriculture and Forestry Laimburg - Fruit department
PCFruit, Research station for fruit growing - Research station for fruit growing
Parc Cientific i Technologic Agroalimentari de Lleida - IRTA - Edifici Fruitcentre
Fundacio Mas Badia - Fundacio Mas Badia
Fondacione edmunt Mach – Instituto Agrario di San Michele a Adige - Horticulture department
Fakulteit AgriWetenskappe / Faculty of AgriSciences - Dept of Horticultural Science
Estebavg-Obstbau Versuchs und Beratungszentrum Jork - Beratungszentrum Jork
Estació Experimental de Lleida - IRTA - Estació Experimental de Lleida
Dienstleistungszentrum Landlicher Raum Rheinpfalz - Kompetenzzentrum Gartenbau
Danish Institute of Agricultural Science - Department of Horticulture
CTIFL Centre de Balandran - CTIFL Balandran
Bonn University INRES – Horticultural Science - INRES – Horticultural Science
Bioforsk Ullensvang - Bioforsk Ullensvang
Agroscope Wadenswil - Fruit department
Agrarwissenschaften Ertragsphysiologie - Pomology
Start date 01/01/1994
End date Ongoing
Project web page www.eufrin.org
Contact person Matej Stopar
Worked on the project Alina Basak - researcher
Marianne.Berrtelsen@agrsci.dk - researcher
Michael Blanke - researcher
Guglielmo Costa - president of WG
costa@hbj.udl.es - researcher
Nicola Dallabetta - researcher
Tom Deckers - researcher
Alberto Dorigoni - researcher
Lutz Damerow - researcher
Gottfried Lafer - researcher
frank.mass.nl@gmail.com - researcher
Vincent Mathieu - researcher
Mekjell Meland - researcher
Hilde Schoofs - researcher
Matej Stopar - secretary
Michael Clever - researcher
Thomas Kuster - researcher
Simo Alegre - researcher
Christian Andergassen - researcher
mnouniol@cehm.net - researcher
Iwona Szot - researcher
Michael Zoth - researcher
carlamcf@sapo.pt - researcher
Karen I. - researcher
Scientific theme Fruit thinning, fruit production
Workpackage WP1, Fruit thinning WG
Description of project Testing new growth regulators, especially fruit thinning agents and their combinations to provide high fruit quality in modern apple, pear or plum cultivars.
Additional information Project Fruit crop load experiments
Project output Blanke MM, Costa G (editors). 2013. Proceedings of the EUFRIN Thinning Working Group symposia : March 11-13, 2010 - Catalonia, Spain, March 3-5, 2011 - Wageningen, The Netherlands, March 7-9, 2012 - Ljubljana, Slovenia. Acta horticulturae no. 998. ISBN 9789066055667. 128 pp.
Back

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije