Restoring optimal Soil functionality in degraded areas within organic Vineyards

Project short ReSolVe
Cooperation programme core organic plus
Cooperation programme short core organic plus
Project partners Kmetijski inštitut Slovenije, Agricultural Institute of Slovenia - Plant Protection Department
Universidad de la Rioja - Departamento de Agricultura y Alimentacion
Swedish University of Agricultural Sciences - Department of Soil and Environment
General Directorate of Agricultural Resaerch and Policy (GDAR) - Alata Horticultural Research Station
Çukurova University - Faculty of Agriculture, Department of Horticulture
Start date 03/01/2015
End date 02/28/2018
Project web page http://www.resolve-organic.eu/
Contact person Edoardo Costantini
Worked on the project paolo.storchi@entecra.it - researcher
Radojko Pelengić - researcher
Hans-Josef Schroers - WP leader
Javier Tardaguila - WP leader
Anna Martensson - researcher
Simone Priori - coordination, WP leader
Edoardo Costantini - coordination, WP leader
Maurizio Castaldini - researcher
Alessandra Lagomarsino - researcher
Emma Fulchin - WP leader
Maarten Van - WP leader
Semih Tangolar - researcher
Erdem Mehmet - researcher
Matej Knapič - researcher
Scientific theme organic strategies for restoring degraded soils in vineyards
Workpackage WP6, Best practises transfer, dissemination, stakeholders training
WP5, Grapevine rhizosphere ecology
WP4, Soil Ecosystem services and providers
WP3, Soil chemical, physical, hydrological properties and functionality
WP2, Grapevine monitoring
WP1, Project management and coordination
Description of project Soil erosion and improper land preparation methods present a problem in organic vineyards, where externally introduced fertilizers and several other compensating measures are not permitted. Soil related problems include including soil compaction and oxygenation, poor organic matter content, plant nutrient availability, and water deficiency. They negatively influence vine health and grape production and quality in degraded parts of vineyards. The ERA-NET Core-Organic plus project ReSolVe is a transnational and multidisciplinary research project aimed at testing the effects of selected agronomic strategies for restoring soil functionality in degraded areas within organic vineyards in Italy (Chianti hills and Maremma plain), France (Bordeaux and Languedoc), Turkey (Adana and Mersin), Spain (La Rioja), and Slovenia (Primorska). Degraded areas within vineyards will be treated with organic soil recovering methods including treatments with (i) compost, (ii) green manure with winter legumes, and (iii) dry mulching with cover crops. The strategies will be evaluated according to their efficiency to improve plant health and root growth, grape yield and quality, and effect on soil ecosystem services. The project involves 9 research groups in 6 EU countries (France, Italy, Slovenia, Spain, Sweden, and Turkey) and experts from different disciplines such as soil science, ecology, microbiology, grapevine physiology, viticulture, and biometry.
Back

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kmetijski inštitut Slovenije